Scroll Top
Új kedvenc a családban: ezt kell tudnod kiskutyád etetéséről

Az újszülöttek kiskutyák számára a megfelelő fejlődéshez a legjobb táplálék a tápanyagban gazdag anyatej – ehhez természetesen arra van szükség, hogy a szuka is megfelelő, minőségi táplálékot kapjon. A kölyköket 8 hetes korban lehet elválasztani, de a szilárd ételek iránt már 4 hetes korukban elkezdenek érdeklődni. Ezt az időszak a legmegfelelőbb arra, hogy a kiskutyák megismerkedjenek a kölyöktáppal.

Az első lépések a nagybetűs élet felé

Amikor úgy döntesz, hogy a száraz eledellel is megismertetnéd kiskutyádat, a tápot kezdetben langyos vízbe áztatva, kásás állagúan kínáld. Ahogy a kiskutya fejlődik, fokozatosan lehet csökkenteni a víz mennyiségét és hozzászoktatni az apróságot a száraz eledelhez. Fontos, hogy a folyékonyról a szilárd táplálékra való átállás fokozatosan, ne pedig hirtelen történjen, hiszen a kölykök emésztőrendszere még éretlen és érzékeny.

A kiskutya élete első évében naponta többször is eszik, minél kisebb, annál gyakrabban, érdemes tehát gyakran kis mennyiségű eledelt kínálni:

  • 4-8 hetes korban, tehát a szilárd betáplálás kezdetétől az elválasztásig: 4-6 étkezés naponta
  • 2-3 hónapos korban: 4 étkezés naponta
  • 4-6 hónapos korban: 2-3 étkezés naponta
  • 6 hónapos kor után: 2 étkezés naponta

A kiskutya növekedésével tehát az etetések számát csökkentheted. Az etetett mennyiségek a kiskutya korától, fajtájától és egyedi igényei szerint alakulnak, ebben a tenyésztő, illetve az állatorvos tud tanácsot adni.

Akár nedves, akár száraz eledelt etetsz, nagyon fontos, hogy a kiskutyák előtt mindig legyen elérhető friss víz.

Hogy biztos lehess abban, hogy a kiskutyádat megfelelően táplálod, érdemes rendszeresen ellenőrizni súlygyarapodását, hogy az a korának, fajtájának megfelelő-e. Ne feledd, a növekedést nem lehet siettetni, és rendkívül fontos a túlsúly elkerülése.

Rex Natural Range márka több mint 15 éves állateledel és takarmány gyártási tapasztalattal rendelkezik, a márka mögött álló szakértők kiváló minőségű és összetételű, magas színvonalú eledeleket állítanak össze, hogy kutyád ennek minden előnyét kiélvezhesse, növekedhessen, játsszon, egészséges és erős legyen. A legfejlettebb és leginnovatívabb technológiákat használják, hogy olyan kutyaeledelt gyártsanak és forgalmazzanak, amelyek ízletesek és összetételükben is megfelelőek.

Próbálja ki kedvenced!
Szűrők törlése
Rex Natural Range Adult Cat – Chicken & Rice csirkés rizses gazdaságos macskaeledel Rex Natural Range Adult Cat – Chicken & Rice csirkés rizses gazdaságos macskaeledel
7400 Ft18400 Ft
Opció kiválasztása Ennek a terméknek több variációja van. A változatok a termékoldalon választhatók ki
Rex Natural Range Exquisite Adult Cat – Chicken & Turkey csirkés pulykás macskaeledel ivaros macskáknak
6350 Ft
Rex Natural Range Exquisite Sterilised Cat – Chicken & Turkey csirkés pulykás szárazeledel ivartalanított macskáknak
6350 Ft
Rex Natural Range Exquisite Sterilised Cat – Fresh Fish friss halas táp ivartalanított macskáknak
6350 Ft
Hozzáadva a kosárhoz Kosár megtekintése Fizetés
Hozzáadva a kívánságlistához Megnézem a kívánságlistámat
Eltávolítva a kívánságkosárból