Az újszülöttek kiskutyák számára a megfelelő fejlődéshez a legjobb táplálék a tápanyagban gazdag anyatej – ehhez természetesen arra van szükség, hogy a szuka is megfelelő, minőségi táplálékot kapjon. A kölyköket 8 hetes korban lehet elválasztani, de a szilárd ételek iránt már 4 hetes korukban elkezdenek érdeklődni. Ezt az időszak a legmegfelelőbb arra, hogy a kiskutyák megismerkedjenek a kölyöktáppal.

Amikor úgy döntesz, hogy a száraz eledellel is megismertetnéd kiskutyádat, a tápot kezdetben langyos vízbe áztatva, kásás állagúan kínáld. Ahogy a kiskutya fejlődik, fokozatosan lehet csökkenteni a víz mennyiségét és hozzászoktatni az apróságot a száraz eledelhez. Fontos, hogy a folyékonyról a szilárd táplálékra való átállás fokozatosan, ne pedig hirtelen történjen, hiszen a kölykök emésztőrendszere még éretlen és érzékeny.

A kiskutya élete első évében naponta többször is eszik, minél kisebb, annál gyakrabban, érdemes tehát gyakran kis mennyiségű eledelt kínálni:

  • – 4-8 hetes korban, tehát a szilárd betáplálás kezdetétől az elválasztásig: 4-6 étkezés naponta
  • – 2-3 hónapos korban: 4 étkezés naponta
  • – 4-6 hónapos korban: 2-3 étkezés naponta
  • – 6 hónapos kor után: 2 étkezés naponta

 

A kiskutya növekedésével tehát az etetések számát csökkentheted. Az etetett mennyiségek a kiskutya korától, fajtájától és egyedi igényei szerint alakulnak, ebben a tenyésztő, illetve az állatorvos tud tanácsot adni.

Akár nedves, akár száraz eledelt etetsz, nagyon fontos, hogy a kiskutyák előtt mindig legyen elérhető friss víz.

Hogy biztos lehess abban, hogy a kiskutyádat megfelelően táplálod, érdemes rendszeresen ellenőrizni súlygyarapodását, hogy az a korának, fajtájának megfelelő-e. Ne feledd, a növekedést nem lehet siettetni, és rendkívül fontos a túlsúly elkerülése.

A Rex Natural Range márka több mint 15 éves állateledel és takarmány gyártási tapasztalattal rendelkezik, a márka mögött álló szakértők kiváló minőségű és összetételű, magas színvonalú eledeleket állítanak össze, hogy kutyád ennek minden előnyét kiélvezhesse, növekedhessen, játsszon, egészséges és erős legyen. A legfejlettebb és leginnovatívabb technológiákat használják, hogy olyan kutyaeledelt gyártsanak és forgalmazzanak, amelyek ízletesek és összetételükben is megfelelőek.