OTOMUCOPLUS – Fültisztító oldat kutyák és macskák számára

8250 Ft

Természetes – biztonságos – környezetbarát – azonnali hatású ápolás kutyád / cicád fülének egészségéért.

Cikkszám: CGOTM100ML
Leírás

Illóolajokban gazdag olaj-gél oldat, ami Aloe-t és  Teafa illóolajat (melaleuca alternifolia) is tartalmaz. Tisztítja a fület, eltávolítja a váladékot, fülzsírt, szennyeződéseket és nekrotikus szöveteket, helyreállítja a bőr eubiotikus állapotát, enyhíti a bosszantó viszketést. Fizikai gátat képez az atkákkal szemben, képes kezelni a fül baktériumos és gombás állapotát.
Praktikus, újrazárható cseppentővel ellátott üvegben.

Alkalmazása csak külsőleg!

Tisztítás: cseppentsen néhány cseppet a termékből a hallójáratba. Masszírozza be, hagyja hatni néhány percig, majd gézpárnával távolítsa el a felesleges fülzsírt vagy szennyeződést.
Speciális esetek: súlyosabb esetekben 3-4 egymást követő napon át alaposan mossa ki a füleket, majd fokozatosan csökkentse a napi mennyiséget néhány fenntartó cseppre.
Fenntartás: hetente legalább egyszer használja.

A fülek ellenőrzése és az alapos tisztítás az állatorvos feladata.

Az Otomucoplus termék segít a fülviszketés enyhítésében is?
Természetesen. Az Otomucoplus értékes, nyugtató hatású illóolajokban gazdag, természetes készítmény, amely azonnali enyhülést ad a fülviszketés ellen. Sőt, a fülek Otomucoplusszal történő rendszeres tisztításával a komolyabb és visszatérő problémák megelőzhetők.

Kivörösödött fül esetén is használható?
Igen, az Otomucoplus egy természetes termék, amely támogatja a hallójárat bőrének egészségét, csökkentve a bőrpírt és helyreállítva a bőr mikroflórájának helyes egyensúlyát, anélkül, hogy irritálná a felhámot.

Használható a fülzsír eltávolítására?
Igen, az Otomucoplus nyugtató és antibakteriális hatású növényeket tartalmaz, amelyek hasznosak a fülzsír túlzott termelődése esetén.

Összetétel: Aqua, MATRICE U.B.®, Melaleuca alternifolia levélolaj, Aloe glikolsav kivonat, Melaleuca leucadendron cajuputi levélolaj, Piper nigrum gyümölcsolaj.

INFORMÁCIÓ – Középfülgyulladás
A fülgyulladás kifejezés olyan gyulladásos folyamatra utal, amely a fül három komponensét, a külső, a középső és a belső fület érinti.
A kutyák és macskák esetében a leggyakoribba külső fül gyulladása, amikor a fülkagyló és a hallójárat érintett.
Ezeket a fülgyulladásokat, amelyek a fej ismételt rázásával, túlzott fülzsírtermeléssel, viszketéssel, bőrpírral és különféle egyéb tünetekkel járnak, különböző tényezők okozhatják, beleértve az anatómiai hajlamot (pl. lógó fül), a környezeti hatásokat (meleg-nedves klíma) és a kórokozókat (atkák, baktériumok, idegentest stb.).
Ha elhanyagolják, ezek a fülgyulladások a fül legbelső részeire is átterjedhetnek, ami az állat egészségi állapotának jelentős romlását, esetleg neurológiai tünetek kialakulását (pl. ataxia okozhatja).

Tárolása: száraz, hűvös helyen, 10-20°C hőmérsékleten, fénytől és nedvességtől védve. Használat után lezárandó.

 

Hozzáadva a kosárhoz Kosár megtekintése Fizetés
Hozzáadva a kívánságlistához Megnézem a kívánságlistámat
Eltávolítva a kívánságkosárból