TERMÉKEK

SedaGola – köhögéses kutyák kezelésének kiegészítésére

8200 Ft

Kiegészítő takarmány kutyák számára, növényi alapú, speciális összetevőkkel, amelyek természetes és hatékony módon tehermentesítik a felső légutakat, enyhítik a köhögést és a légúti irritációt. Hasznos megelőzésére, vagy ha a probléma már jelen van, önmagában vagy más kezelések kiegészítéseként. Segít fellazítani, felhigítani a légutakban váladékot.

Leírás

Kiegészítő takarmány kutyák számára a légutakra támogatására.

TERMÉSZETES – BIZTONSÁGOS – AZONNALI ENYHÜLÉST AD

  • Nyugtató hatású a légutakra, száraz és váladékos köhögés esetén is alkalmazható, enyhíti a helyi irritációkat.
  • Barrier hatás: a felső légutak védelme az irritáló és fertőző anyagokkal szemben
  • Támogatja a nyákoldást
  • Nyugtató és antibakteriális hatású növényi kivonatokat tartalmaz
  • Színezék- és tartósítószer-mentes

Adagolás: Szájon át naponta egyszer, közvetlenül az állat szájába tanácsos beadni, vagy langyos vízben feloldva a takarmányhoz keverve.

  • Kistestű kutya (max 5kg): 1,25 ml (0,5 teáskanál)
  • Közepes testű kutya (5kg – 20kg): 2,5ml naponta ( 1 teáskanál)
  • Nagytestű testű kutya (20kg – 30kg): 5ml naponta (2 teáskanál)
  • Óriás testű kutya (30kg+): 7ml naponta (3 teáskanál)

Összetétel:
Víz, szőlőcukor, poliszorbát 80, Thymus vulgaris olaj, kálium-szorbát, xantán gumi, Eukaliptusz globulus levélolaj, Mentha arvensis gyógynövényolaj, nátrium-klorid, citromsav, Olea europaea levélkivonat, Melaleuca alternifolia levélolaj, eper.

 

Glükóz 1,25%
Nedvesség  97,79%
Analitikai összetevők relatív mennyisége
Nyersfehérje
Nyersrost
Nyers zsír 0,37%
Hamu 0,53%
Nátrium 0,06%

Technológiai adalékanyagok

Polisorbate 80 E433 12.600 mg/kg
Potassium sorbate E202 4.000 mg/kg
Xantán gumi E415 3.000 mg/kg
Citromsav E330 300 mg/kg

Tárolása: száraz, hűvös helyen, 10-20°C hőmérsékleten, fénytől és nedvességtől védve. Használat után lezárandó.

INFORMÁCIÓ – Köhögés, torokgyulladás, gégegyulladás és légcsőhurut
A légúti megbetegedések nagyon gyakoriak mind a felnőtt, mind a kölyökkutyáknál. Számos oka lehet, többek között bakteriális és vírusos fertőzések, trauma (akár nyakörvtől származó) gyulladások, csökkent immunitás, de akár irritáló anyagok, allergének, stressz, hőmérsékletváltozás vagy rossz higiéniai körülmények is. A köhögés természetes jelenség, de nagyon bosszantó lehet, ha intenzív és elhúzódó. Okai között nagyon komoly problémák is lehetnek, ezért tartós köhögés esetén mindig állatorvosi vizsgálatra van szükség. A köhögést a felső légutak irritációja, gégegyulladás, torokgyulladás vagy légcsőgyulladás is kísérheti.

Kennelköhögés vagy fertőző tracheobronchitis
Nagyon gyakori, többtényezős és erősen fertőző légúti betegség a kutyáknál, számos fertőző ágens okozhatja, mind vírusok (adenovírus, reovírus, herpeszvírus stb.), mind baktériumok (Bordetella spp., de Klebsiella spp., mycoplasmák stb.), valamint hajlamosító külső tényezők (stressz, túlhordás, hősokk, porok stb.). A fertőző ágensek egyik állatról a másikra a levegőn keresztül is átadhatók, majd az átvitel gyakrabban fordul elő zsúfolt helyeken, például kennelekben, kiállításokon, kutyabarát rendezvényeken és kutyaparkokban. Általában nem súlyos betegség, de erős stresszt okoz a kutyának és a felső légutak irritációját mély és erős köhögéssel, öklendezéssel, néha tüsszögéssel és nehézlégzéssel.

Források:
Ayrle, Hannah, et al. “Gyógynövények – profilaktikus és terápiás lehetőségek borjak és malacok gyomor-bélrendszeri és légzőszervi betegségeinek kezelésére? Egy szisztematikus áttekintés.” BMC veterinary research 12.1 (2016): 1.

Boskabady, MH ab, M. R. Aslani és S. Kiani. “A Thymus vulgaris lazító hatása a tengerimalac légcsőláncaira és lehetséges mechanizmusa(i)”. Phytotherapy research 20.1 (2006): 28-33.

Oliviero, Marinelli, et al. “A kakukkfű kivonat hatásainak értékelése humán normál hörgő- és légcsőhámsejtvonalakban és humán tüdőrákos sejtvonalakban.” Chemico-Biological Interactions 256 (2016): 125-133.

Tárolása: száraz, hűvös helyen, 10-20°C hőmérsékleten, fénytől és nedvességtől védve. Használat után lezárandó.

Kiszerelés: 200 ml flakonban

További információk

Tömeg 0,25 kg